Menu & Search

Redactie

In elk nummer komt u hun namen weer tegen: de auteurs en medewerkers van De Eerste Dag. Maar wie zijn zij nu eigenlijk? Wie is de persoon achter die inspirerende bijdrage, die originele exegese, die sprankelende illustratie?

 

Nienke van Andel Nienke van Andel Redactievoorzitter & Eindredacteur
Tijdens studie theologie (Utrecht) ontdekt waar ik mij thuis voel: voorgaan in en bestuderen van liturgie, hoe en waar dan ook. Afgestudeerd op de beamer als speler in de liturgie. In 2015 gepromoveerd op een onderzoek naar het redactieproces van het nieuwe Liedboek, daarnaast predikant in algemene dienst, ten behoeve van de Noorderlicht Gemeente te Zeist.
Lidwien van Buuren Lidwien van Buuren Redacteur exegese
Geboren (1947, Overveen), rooms-katholiek, sinds 1962 niet meer kerkelijk. Na het gymnasium naar de UvA: studies Semitische talen – van Lied van Daalen in haar theologenklasje liefde voor Tenach geleerd – en andragologie (doctoraal 1975), actief bij Maagdenhuisbezetting en als Dolle Mina (1969), beleidsbanen bij de gemeente Amsterdam (1975-1991), op mijn trouwdag oud-katholiek geworden (1985), studie theologie aan de UvA (doctoraal 2000) en aan het Oud-Katholiek Seminarie, sinds 2004 exegeet bij DED.
Irma Pijpers Irma Pijpers-HoogendoornRedacteur kinderen in de kerk
Bouwjaar 1982. In de Gereformeerde Kerk in Veenendaal aangestoken met het theologievirus en vanaf 3 gymnasium hard gewerkt om de VU te bereiken. In 2007 afgestudeerd bij Marcel Barnard. Eerste baan bij JOP (Utrecht), specialist ‘Vieren met kinderen en jongeren’. Daarnaast rondreizend prediker. Sinds 2015 predikant van de Protestantse Gemeente te Zutphen, waar ik met man en het dynamisch duo (twee zonen) woon. Het specialisme in / liefde voor jeugdwerk laat mij niet los…
Pieter Endedijk Pieter Endedijk Redacteur kerkmuziek
Geboren in 1954 in Workum. Als peuter naar Arnhem verhuisd en daar op het conservatorium schoolmuziek, koordirectie en kerkmuziek gestudeerd. Na vijftien jaar overgestapt naar de theologie en in 1994 predikant geworden. Ruim vijf jaar gewerkt als coördinator van het liedboekproject, waarin ik kerkmuziek, theologie en hymnologie kon combineren. Nu weer gemeentepredikant: de Grote Kerk te Almelo. Het liefst fiets ik rond op zoek naar verstilde romaanse kerken.
Hella Willering Hella Willering Redactie-assistent
Mijn weg voerde van Sappemeer via Ierland, Oudewater, Amerika, Utrecht (studie) naar Kampen. Jarenlang bij uitgeverij Kok gewerkt, vastbesloten nóóit naar de Randstad terug te keren… maar de liefde wenkte me naar Alphen aan den Rijn. Nu freelance redacteur en vertaler van romans. Sinds 2012 redactie-assistent van DED: ik corrigeer de kopij, begeleid de opmaak, bewaak de planning, jaag alle medewerkers op. Daarnaast ouderling. Liefhebberijen: lezen, zwemmen, zingen.

 

Type your search keyword, and press enter to search