Menu & Search

Illustraties & Vormgeving

In elk nummer komt u hun namen weer tegen: de auteurs en medewerkers van De Eerste Dag. Maar wie zijn zij nu eigenlijk? Wie is de persoon achter die inspirerende bijdrage, die originele exegese, die sprankelende illustratie?

 

Jeannette Eisses Jeannette Eisses Illustrator
Opgegroeid in Enkhuizen, waar ik mijn wereld tekenend onderzocht. Op de kunstacademie combineerde ik beeldhouwen met illustratieve vormgeving. Nu maak ik installaties (op basis van balpentekeningen) en initieer kunstprojecten. Tekenen voor DED betekent voor mij toegepaste verdieping: de waarde van woorden en de ‘waarheid’ daarachter onderzoeken en dat omzetten in beeld. Mijn gevoel dat het leven licht is, verklaart de humor die zich vaak onbewust in mijn werk openbaart.
Jet Frenken Jet FrenkenVormgever
Begonnen als vormgever bij Samsom Sijthoff in Alphen aan den Rijn. Overgestapt naar Boekencentrum Uitgevers, waar ik DED al eerder restylede. Sinds 1999 zelfstandige. Verzorg een aantal tijdschriften, o.a. Open Deur en nu dus ook DED. Verder bijna ‘vaste vormgever’ voor uitgaven van de PKN. Na vele jaren hartje stad Utrecht woon ik nu op het Friese platteland in een klein dorpje. Heerlijk veel rust en ruimte naast mijn drukke, leuke baan.
Annemarie van Ulden Annemarie van Ulden – Geboren in Vlissingen, peutertijd in Havelte, jeugd in Weert. Als kind al een dromer, kon mezelf tekenend verliezen in verhalen en natuur. Studie: kunstacademie te Kampen (ook mijn vaders studiestad), specialisaties illustratie en lithografie. Moeder van drie studenten. Ik schilder o.a. portretten, ben kunstdocente en illustrator, en werk al veertien jaar van harte voor DED. Dit vervult voor mij het verlangen naar het vinden van een oorspronkelijk beeld in verhalen.

 

Type your search keyword, and press enter to search