Menu & Search

Winter 2017/2018 periode van 3 december – 4 maart 2018

Helaas staat er errata in dit nummer, voor een overzicht klik hier.

 

Dit nummer van De Eerste Dag bestrijkt de periode van 3 december 2017 (Eerste Advent) tot en met 4 maart 2018 (Derde zondag van de Veertigdagentijd/Oculi). Voor de (zon)dagen tot en met 21 januari 2018 wordt steeds een dubbele handreiking geboden: zowel het Luthers als het gemeenschappelijk leesrooster wordt van een toelichting voorzien. Bij elk rooster wordt een exegese geleverd van de lezingen die aan de orde zijn. Bij het ensemble lezingen van het Luthers rooster wordt bovendien ook nog een suggestie ‘met de kinderen’ gegeven, achtergrondinformatie bij het zondagslied en een liturgische inbedding in de rubriek ‘bij deze dag’. De exegeses bij het Luthers rooster zijn nieuw geschreven. Die bij het gemeenschappelijk rooster verschenen al eerder in De Eerste Dag, maar spreken nog steeds tot de verbeelding, met titels als ‘Bureaucratie en theocratie’, ‘In ’s Heren Naam: Jezus’ en ‘Maandverband in de Bijbel’.

Vanaf 28 januari wordt dan weer een enkel spoor gevolgd, met (nieuwe) exegeses en allerelei andere rubrieken met gegevens bij het gemeenschappelijk leesrooster. Hier ontdekt u onder meer een protestants pleidooi voor een zinvolle viering van Aswoensdag, een bespiegeling uit Ghana over mensen die zichzelf profeet noemen en daar rijk mee willen worden, en een contextueel-pastorale lezing van het verhaal van Naäman: over je dunne huid en hoe diep goede en slechte woorden dan binnenkomen. Al met al is ook dit nummer van De Eerste Dag weer een behulpzame handreiking, boordevol inspirerende, leerzame en verrassende bijdragen.

 

Bestel dit nummer online >>

Helaas staat er errata in dit nummer, voor een overzicht klik hier.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type your search keyword, and press enter to search