Menu & Search

Lente 2017 – periode van 12 februari 2017 tot en met 30 april 2017

Dit nummer van De Eerste Dag biedt een handreiking voor twee volledige sporen. Vanaf 12 februari (Septuagesima) wordt een jaar lang het Luthers Leesrooster als alternatief spoor voorgesteld. Bij dit spoor worden uiteraard exegeses van de teksten geleverd, achtergrond bij de zondag en ook onthullende informatie aangaande het zondagslied. Zo schrijft auteur Jeroen de Haan bij LB 898 (‘Een vaste burcht’) dat dit lied ten onrechte hét reformatielied wordt genoemd. Ook stelt hij voor om LbK 346 (‘Ter maaltijd van het lam gereed’) in de paaswake a capella te zingen, met een waarschijnlijk onvergetelijk effect.

Daarnaast biedt dit nieuwste nummer van De Eerste Dag ook exegeses van de lezingen volgens het Gemeenschappelijk Leesrooster bij alle zondagen. Bovendien zijn de rubrieken ‘Gedicht’, ‘Kansen voor gebed’ en ‘Invalshoek’ vaak breder bruikbaar, los van welk spoor wordt gevolgd. Zo is nummer 2017-2 weer een onmisbaar exemplaar geworden voor wie actief is in diensten en vieringen tussen 12 februari en 30 april 2017.

Kijk bij downloads voor extra materiaal bij dit nummer.
Bestel dit nummer online >>

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type your search keyword, and press enter to search