Menu & Search

Winter 2017 – periode van 27 november 2016 (1e Advent) tot en met 5 februari 2017

In 2017 wordt stilgestaan bij 500 jaar Reformatie – dat zal iemand die binnen de kerken actief is, vast niet ontgaan zijn. In dit nummer van De Eerste Dag, waarin de periode van 27 november 2016 (1e Advent) tot en met 5 februari 2017 wordt behandeld, ziet u daar ook de voortekenen van.

Zo wordt een van de pagina’s met cultuurtips gevuld met to-do’s voor het nieuwe jaar. Uiteraard worden hier ook events, tentoonstellingen en films aangeraden die met Luther te maken hebben.

Vanaf 12 februari (Septuagesima in het Luthers lectionarium) wordt als alternatief spoor gesuggereerd om een jaar lang het eenjarige Lutherse leesrooster te volgen. Theoloog Klaas Touwen en musicus Jeroen de Haan blikken in dit nummer van De Eerste Dag alvast vooruit op dit alternatief spoor – waar voor henzelf overigens weinig alternatief aan is.

In dit nummer vindt u geen alternatief spoor: alle zondagen in deze periode zijn voorzien van exegeses, suggesties en handreikingen bij enkel het Gemeenschappelijk Leesrooster. Als extra heeft de nieuwe redacteur kerkmuziek, Maarten Diepenbroek, gezorgd voor een liturgische handreiking bij Oudjaar. Van de accessoires van de herder-koning (exegese van Matthijs de Vries bij 2e Advent) tot slagerstuig dat een toverstaf wordt (Oliver Gee selecteerde een toepasselijk gedicht van Hendrik Marsman bij ‘Kana-zondag’): met dit nummer van De Eerste Dag wordt u weer van de nodige tools voorzien.

Bestel dit nummer online >> 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type your search keyword, and press enter to search