Menu & Search

Winter 2016 – Advent, Kerst en Epifanie

Nummer 2016/1 van De Eerste Dag biedt een handreiking voor de periode van Advent, Kerst en Epifanie in het jaar 2015-2016 (c-jaar). Voor Advent en Kerst wordt naast het Gemeenschappelijk Leesrooster een alternatief spoor geopperd, waarin Lucas 1 en 2 in doorgaande lezing aan bod komen.

Zowel voor het Gemeenschappelijk Leesrooster als het alternatief spoor vindt u in De Eerste Dag exegeses van de teksten, suggesties voor liederen en gebed(sthema’s), invalshoeken vanuit verschillende spiritualiteiten, en ideeën om de liturgie ook voor kinderen toegankelijk te maken. Daarnaast een kalender die de belangrijkste feesten en gedenkdagen op een rijtje zet, en een gedicht dat u op een nieuwe gedachte kan brengen.
Nieuw met ingang van dit nummer zijn de pagina’s cultuur voor in het blad. Zowel voor Advent/Kerst als voor Epifanie wordt een pagina aangeboden waarop verschillende cultuuruitingen – zoals films, schilderijen en boeken – worden getipt, die op de een of andere manier kunnen bijdragen aan een verdieping van deze periode. Verrijkend om zelf in de voorbereiding te gebruiken, of om met een groep te lezen/bekijken als aanvulling op de vieringen in de bewuste tijd van het kerkelijk jaar.

Dit nummer bestrijkt de periode 29 november 2015 tot en met 7 februari 2016, en biedt voor het eerst ook tips voor Oudjaar.

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type your search keyword, and press enter to search